06 23 51 13 80 info@blackangusfarm.nl
Selecteer een pagina

OVER ONS

Nederlands rundvlees komt voor het overgrote deel van melkkoeien. Er zijn echter ook talloze runderrassen die specifiek voor het vlees gehouden worden. Wij zijn gevallen voor het Black Angus-ras. Dit vlees is voor ons de hemel op aarde. We zien het als een missie om dit verrukkelijke vlees ook in ons land meer bekendheid te geven. Het prijkt niet voor niets meer en meer op de menukaart van vermaarde restaurants!

Exclusief

Wij zijn Mörgan en Sonja van de Black Angus Farm. Sonja groeide op op het melkveebedrijf, net als zoon Joris. Zij zagen echter de tijd veranderen en besloten een nieuwe weg in te slaan, samen met Sonja’s partner Mörgan. We waren het er snel over eens dat we Black Angus runderen in onze weiden wilden zien lopen. Daarmee zetten we bedrijf voort met een exclusief product, dat enorm in opkomst is. Tegelijkertijd genieten we van de ‘aaibaarheid’ van dit ras. Black Angus runderen zijn erg sociale dieren. Ook de ossen vinden hun plaats in de kudde.

100% ZUIVER

Op de Black Angus Farm vindt u zuivere Black Angus runderen. We zijn gestart met een kudde van bescheiden omvang, die door mag groeien. Zoon Joris, ook in ons bedrijf, neemt samen met Mörgan het insemineren en de verzorging van het Black Angus-vee op zich. Onze moederdieren brengen elk jaar een kalf ter wereld. Omdat het zwart van Black Angus dominant is, is het verleidelijk ze te kruisen met Hollandse melkkoeien. Wij doen dat niet. Wij fokken het pure ras, omdat ook onze koeien Black Angus zijn. Die zuiverheid komt terug in de uitmuntende kwaliteit van het vlees.